Rogel-sukuseura Ry

Rogel-sukuseura ry

Aloitteen sukuseuran perustamiseksi teki innokkaana porilaisena oopperamiehenäkin tunnettu Heikki Jylhäsaari. Käymissään sukukeskusteluissa Rauno Ruissalon kanssa he päätyivät sukuseuran perustamisajatukseen ja pyysivät mukaan vielä Reijo Ostamon, joka oli jo pitkään ja laajalti tutkinut sukuaan sekä Söder- että Norr-Rogelin juurista. 

Sukuseuran perustava kokous pidettiin Merikarvialla elokuun 2. päivänä 1997. Kokous hyväksyi säännöt ja seura rekisteröitiin nopeasti. Ensimmäisen hallituksen jäsenet olivat puheenjohtaja Heikki Jylhäsaari, varapuheenjohtaja Rauno Ruissalo, sihteeri Virve Usva-Tuomela, taloudenhoitaja Anna-Liisa Kaskinen, Heikki Ratala, Heikki Nurmi ja Reijo Ostamo. 

Rogelin sukuun kuuluu tuhansia henkilöitä, joista sukuseuraamme on  liittynyt vasta murto-osa. Jos kuulut sukuun, niin ole hyvä ja liity mukaan ja löydä omat juuresi.  Yhdistyksen jäseneksi liittyminen  

Seuran hallitus otti erääksi tavoitteekseen aikaansaada Rogelin sukuun kuuluvista henkilöistä kirjan muotoon laadittu rekisteri. Tietolähteinä käytettiin hyvin laajasti virallisia tiedostoja ja aiempaa kirjallisuutta – triviana Vanhaa Testamenttiakin, jossa kerrotaan Rogelin lähteestä. Useat sukututkimusta harrastaneet, kuten Heikki Jylhäsaari, Reijo Ostamo, Rauno Ruissalo, Heikki Nurmi, Heikki Ratala, Väinö Sinelmaa, Ansa Huhtala ja Raimo Harju, antoivat ystävällisesti keräämänsä tiedot käytettäväksi. Varsinaisen suururakan teki Reijo Ostamo yhdistäessään kaiken tietomäärän yhdeksi kirjaksi, joka ehti painoon jo vuonna 2000. Kirja sai hyvän vastaanon ja siitä jouduttiin ottamaan uusintapainos, jolla tultiin toimeen useamman vuoden ajan.

Sukututkimusmateriaalia kertyi vuosien mittaan valtavasti lisää ja sukuseura päätti aloittaa uuden kirjan valmistamisen. Urakka osoittautui ennakkoaavistuksia huomattavasti suuremmaksi, mutta kirjatoimikunta sai lopulta valmiiksi ROGELIN SUKU 2007 -kirjan, jota oli myynnissä sen julkistamispäivästä 30.9.2007 painoksen loppumiseen asti. Seuraava, laajennettu sukukirjakin on saatu valmiiksi ja on ollut myynnissä julkistamisestaan 15.10.2016 asti.

 

Sukuseura järjesti myös sukuvaakunan suunnittelukilpailun. Vaakunan suunnittelu on hyvin tarkkaan säänneltyä ja sen on oltava myös sanallisesti täysin kuvailtavissa. Vaakunaksi valittiin Helena Koveron suunnittelema runsaasti symboliikkaa sisältävä vaakuna. Rogelin suvun vaakuna

Suvun jäsenille tarjotaan hankittavaksi kaunis pöydällä pidettävä vaakuna-aiheinen sukuviiri. Pöytästandaari