Ajankohtaista

Rågell- sukukirjan hakemisto-osan Sukupuu- kuvia yksittäin A3- koossa (29,7 x 42 cm). Kuvat ovat ilman kehyksiä.

09.10.2018, 11:17. Lue kommentit (0), Kommentoi

Lukuohje Rågell- sukukirjaan

1. Nimikäytäntö: Henkilöitten sukunimenä on käytetty syntymäsukunimeä, jos henkilöllö sellainen on. Siis naispuoliset löytyvät pääsääntöisesti tyttönimensä mukaan.

Patronyyminimi nimi on yleinen varhaisimmissa sukupolvissa, esim. Michaelsson tai Michaelsdotter (lyhennettynä Michaelsdr). Tässä kirjassa on kunnioitettu alkuperäistä kirjoitusmuotoa, eikä nimiä ole lähdetty suomentamaan, esim. Mikonpoika tai Mikontytär.

2. Sukuhaarat ja perhenumerot: Kirjan perheet ovat järjestyksessä perhenumeroittain. Tällöin saman sukuhaaran perheet ovat kirjassa peräkkäin.

Hakemistossa nimet ovat aakkosjärjestyksessä henkilönimen mukaan. Nimen kohdalla oleva perhenumero viittaa matrikkeliosaan.

Matrikkeliosasta löytyy kyseisestä henkilöstä tallennetut tiedot sekä perhenumero linkit vanhempiin sekä mahdollisesti puolisoihin ja lasten perheisiin.

Klikkaamalla tätä linkkiä saat näkyville sukuhaarojen perhenumerot. Vertaamalla hakemistosta löytyvää perhenumeroa taulukkoon, paljastuu heti, mihin sukuhaaraan henkilö kuuluu. Taulukko kannattaa tulostaa ja liimata hakemisto-osan alkusivulle.

3. Sukupuut: Hakemisto-osan alussa on graafisia sukupuu- kuvia varhaisimmista sukupolvista. Kuva 0 kuvasarjan sivulla 1 sisältää kaikkein varhaisempia sukupolvia. Muut kuvat ovat laajennusta tähän sukupuun ”tyviosaan”. Nämä laajennukset ovat sukuhaaroittain. Kytkentä sivun 1 peruskuvaan löytyy kolmioissa olevien kuvanumeroiden avulla.

Jokaiselle sukuhaaralle on 1-2 omaa sukupuu- kuvaa. Sukuhaaran ”esi-isän/äidin” lapset on jaettu kahdelle sivulle tapauksissa, joissa jälkeläisten määrä on niin suuri, että tiedot eivät olisi mahtuneet yhdelle sivulle.

Tilanpuuteen vuoksi myös lapsena kuolleet on jouduttu rajaamaan kuvista pois.

Liitteenä olevan taulukosta löytyy myös kuvanumero ja sivunumero sukupuu- kuviin vertaamalla henkilön perhenumeroa taulukon perhenumeroihin. Koska sukupuu- kuvat rajautuvat n. 200- vuotta vanhempiin tietoihin, on tarkemman sukuhaaran selvittämiseksi ensin haettava esille halutun henkilön esi-isät matrikkeliosasta ja verrattava niitä sukupuu- kuvan tietoihin.

09.10.2018, 10:38. Lue kommentit (0), Kommentoi

Sukulaiset!

Silloin tällöin kyselette, miksi tietojanne/sukulaisenne tietoja ei ole uudessa/vanhassa/tulevassa sukukirjassa. Tässä selitys: Meillä ei ole pääsyä sataa vuotta nuorempiin väestörekisteritietoihin. Tietoturvasyyt estävät viranomaisia luovuttamasta tuoreempia tietoja, joten ne eivät ole sukututkijoiden käytössä. Uusia tietoja saadaan vain ihmisiltä itseltään, jos he haluavat ne ilmoittaa. Tietonne eivät siis riipu jäsenmaksun maksamisesta/maksamattomuudesta, vain siitä, ovatko ne henkilömatrikkelin pitäjän tiedossa vai eivät.

Tietenkin omalle kohdalle sattuva virhe harmittaa. Toivomme kuitenkin ymmärrystä sukukirjaa koonneita vapaaehtoisia kohtaan.

Omat tai sukulaisensa muuttuneet/päivittyneet tiedot voi ilmoittaa Ansa Huhtalalle, jos ne haluaa tietoomme ja seuraavaan sukukirjaan.

05.02.2017, 12:42. Lue kommentit (0), Kommentoi

SUKUKIRJA RÅGELL on valmis! Toivomme kirjansa noutavien maksavan kirjan hinnan etukäteen tilillemme. Saajaksi Rogel-sukuseura ry, tilinro  OP  FI75 5700 0220 0224 63, hinta 95 €, viitenro 8811.

Postitse lähetettävien kirjojen postimaksu on kotimaahan 23 euroa kirjalta.

Jos olet ostanut edellisen kirjan (Rogel‐suku 2007), saat uuden kirjan alennettuun hintaan 81 eurolla.

Lisätietoja Ansa Huhtalalta, puh. 044-0711 855.

25.05.2016, 08:35. Lue kommentit (10), Kommentoi